Lapas

ceturtdiena, 2016. gada 10. marts

Seksuālās vajadzības

Seksuālās vajadzības ir sarežģīts un būtisks jautājums gan katra indivīda seksuālajā dzīvē, gan pāra attiecību pamatā. Seksuālās vajadzības nav tas pats, kas seksuālās vēlmes vai fantāzijas. Visbiežāk, cilvēki savas seksuālās vēlmes neapzinās un ļoti bieži tās netiek apmierinātas.  

Lai vieglāk būtu izprotams, par ko šeit rakstu, tad iedomājieties situāciju: Jums ir burvīgs seksuālais kontakts - viss notiek tā, kā tam vajadzētu būt, sasniedzat kulmināciju un atslābstat pēc dievišķā kontakta, bet iekšķīgi sajūtas, ka kaut kas nav, kaut kas pietrūkst. Tas ir tā skaisti aprakstīts, jo nemaz jau lielākajai daļai sekss tik dievišķīgi nenotiek...

Šī iekšējā sajūta, ka kaut kas nepietiek, daļai puišu ir kā stimuls visu atkārtot... un atkarībā no vecuma, 2-3.. 7 reizes. Beigās visi ir piekusuši, bet sajūtas, it kā būtu baudījuši ēdienu bez sāls...

Seksuālās vajadzības ir gan vīrietim, gan sievietei un tās ir nepieciešams apmierināt, jo pretējā gadījumā, agrāk vai vēlāk, pāru attiecībās veidojas plaisa .... un visbiežāk viss beidzas ar šķiršanos.

Seksuālās vajadzības nav tas pats, kas vēlmes vai fantāzijas, piemēram, sekss ar divām meitenēm vai sekss ekstremālās vietās. Seksuālās vajadzības ir psihoseksuālas vajadzības, kas pēc A.Maslova vajadzību hierarhijas piramīdas atrodas pašā apakšā - vienā līmenī ar vajadzību pēc seksa.

Vajadzība pēc seksa ir primārā vajadzība. Tāpēc tiem, kuriem vēl nav bijušas seksuālās attiecības vai ilgāku laiku nav bijis sekss, dotajā situācijā, primārais jautājums būs pats sekss un pat īpašas prasības pret partneri šeit nav (no rīta nav pat vēlme runāt ar partneri..).

Smagāk ir situācijās, kad puisis iemīlas meitenē vai otrādi (arī puisis puisī vai meitene meitenē). Iemīlēšanās periodā visiem mums ir "rozā brilles" un ne viens, ne otrs savām seksuālajām vajadzībām  nepievērš uzmanību.

"Rozā briļļu" periods ilgst vidēji 6 mēn. līdz gadam. Kad esam šķīrušies no šīm brillēm - rodas izjūtas, ka seksuālajās attiecībās, kaut kas nav... Tie, kuriem ir bijušas ilgstošas attiecības, paši var paanalizēt, cik bieži viņiem sekss bija pirmajos mēnešos un, piemēram, pēc diviem gadiem. Kā likums - sākumā ir katru vai katru otro dienu, bet laikam ejot jau divas, citam pat reizi nedēļā.

Tas ir viens no būtiskajiem un svarīgajiem jautājumiem seksa terapijā - noskaidrot, katra individuālas seksuālās vajadzības un kā šīs vajadzības apmierināt. Svarīgi ir apzināties, ka Tev ir konkrētas seksuālās vajadzības, noskaidrot kādas tās ir un kā viņas ir iespējams apmierināt!

Jāņem vērā, ka ne jau visas seksuālās vajadzības, partneris būs gatavs apmierināt! Šādās situācijās ir nepieciešams meklēt alternatīvas, kā šīs vajadzības apmierināt vai kompensēt.

Ilgstoši neapmierinātas individuālās seksuālās vajadzības ir biežākais iemesls kāpēc pāri šķiras!