Lapas

sestdiena, 2015. gada 4. jūlijs

Dzīve bez seksuālajām attiecībām

Visi nodarbojas ar seksu, ja arī konkrētā, brīdi kādam nav seksuālā partnera, tad agrāk vai vēlāk viņš atradīs otro pusīti. No otras puses skatoties, jebkuros laikos ir bijuši vientuļnieki, kuri dzīvojuši vieni un iztikuši bez seksa. Tāpēc gribēju padalīties ar saviem novērojumiem un skatījumu jautājumā par dzīvi bez seksuālajām attiecībām.

Relatīvi var izdalīt divas grupas: 1) kam seksuālās attiecības vispār nav bijušas vai bijuši daži neveiksmīgi mēģinājumi; 2) kam iepriekš seksuālās attiecības ir bijušas, tās ir bijušas pastāvīgas un daļā gadījumu ilgstošas, bet dažādu apsvērumu dēļ tās izjukušas un ilgāku laiku dzīvo bez seksa.

Pirmā grupa

Pirmajā grupā ietilpst jauni vīrieši līdz 30-35 gadiem. Analizējot šo cilvēku dzīvi, nākas secināt, ka jau pubertātes vecumā viņu seksuālā enerģija ir sublimēta kādā citā virzienā un visi centieni ir novirzīti, kaut kādu mērķu sasniegšanai. Biežāk nākas saskarties ar sportistiem, kas jau no 10-12 gadu vecuma ļoti cītīgi trenējas, visu savu enerģiju ielikuši fiziskajā attīstībā. Otra šāda grupa ir tie, kas cītīgi mācījušies cenšoties sasniegt aizvien augstākus mērķus.

Daļai no viņiem ir bijusi kaut kāda seksuālā pieredze vai pareizāk sakot mēģinājumi stāties dzimumattiecībās, bet kā likums visi šie gadījumi ir bijuši neveiksmīgi (erekcijas trūkums, ātra sēklas noplūde vai kas cits), līdz ar to no šāda veida kontaktiem turpmākajā dzīvē apzināti vai neapzināti ir izvairījušies.

Attieksme pret masturbāciju, šiem vīriešiem var būt dažāda. Lielākajai daļai attieksme pret to ir negatīva, tas tiek darīts ļoti reti (reizi mēnesī vai divos).

Droši, ka daļai radīsies jautājums, kas visā tajā slikts? Atradīs īsto pusīti un viss notiks, vai "redz, kāds kārtīgs puisis, taupās savai vienīgajai!"

Un no vienas puses tieši tā ir, bet gribu vērst uzmanību uz dažiem momentiem:
  1. jau vairāk vīrietim gadu, jo lielāks risks, ka pirmās seksuālās attiecības būs neveiksmīgas - erekcijas zudums, ātra sēklas noplūde utt.;
  2. cilvēkam kļūstot vecākam, ir grūtāk pieņemt otru cilvēku - sākam vērtēt partnera negatīvās puses, kas attiecības var sarežģīt;
  3. dzīvojot viens bez seksuālajiem kontaktiem, vīrietis atrod vai nemaz nav pieradis pie otra cilvēka intīmā brīdī, kas bieži rada nedrošību, kautrēšanos, stresu utt;
  4. ilgstoši dzīvojot viens, regulāri masturbējot, pierod pie šīm izjūtām un reāls dzimumakts var neradīt gaidīto baudu - daļā gadījumu seksuālās baudas izjūtas masturbējot var būt spēcīgākas un patīkamākas nekā gūtais apmierinājums dzimumakta laikā.
Šie ir tikai daži no momentiem ar ko var saskarties relatīvi vēlu uzsākot dzimumdzīvi, bet pozitīvais ir tas, ka visi šie jautājumi var tikt veiksmīgi atrisināti! 

Otrā grupa

Parasti ir vīrieši apmēram pēc 40 gadu vecuma ar zināmu pieredzi seksuālajā dzīvē, bet kaut kādā brīdī, dažādu iemeslu dēļ, vairākus gadus dzīvo bez seksuālajiem kontaktiem. Lielākā daļa šis periods sācies pēc šķiršanās vai otras puses zaudēšanas, bet mēdz būt situācijas, kad kopdzīvē, dažādu iemeslu dēļ pārstājuši nodarboties ar dzimumattiecībām.

Atkarībā no cilvēka un situācijas, šie atturēšanās periodi var ilgt pat 5-10 gadus. Un tad, kādā brīdī var parādīties partnere. Un šādā situācijā vīrietim bieži nākas piedzīvot dažādus vilšanās brīžus, gan attiecībā uz erekcijas kvalitāti, gan arī sēklas noplūdi. Ļoti lielā mērā viss process ir atkarīgs arī no seksuālās partneres cik viņa ir saprotoša un "izpalīdzīga".

Atšķirībā no pirmās grupas, otrajā gadījumā, šie vīrieši paši vēršas pie speciālistiem pēc palīdzības un praktiski visos gadījumos veiksmīgi atrisina šīs nebūšanas. Pirmajā grupā ietilpstošie vīrieši, pēc dabas ir kautrīgi un tikai kritiskās situācijās meklē speciālista palīdzību, kaut gan to būtu vajadzējis darīt 3-5 gadus jau iepriekš.

Šajā sakarā, lai arī daļai var likties, ka šie jautājumi Jums dotajā brīdī nav aktuāli, bet tomēr - ja līdz 25 gadu vecumam Jums nav bijušas seksuālās attiecības, jeb Jūsu seksuālajā dzīvē iestājies periods, kad vairāk kā gadu nav bijušas seksuālās attiecības - vērsieties pie ārsta seksologa un šos jautājumus pārrunājiet! 

Kā seksologs var Jums palīdzēt?

Ir daudzi momenti, par kuriem Jūs savā ikdienas dzīvē variet pat neaizdomāties, kuras seksologs var Jums palīdzēt atrisināt:
  1. vīrietim bez seksuālās pieredzes, ārsts seksologs var ieteikt, kā labāk sagatavoties seksuālajiem kontaktiem, kādi faktori var tos ietekmēt, kā rīkoties konkrētās situācijās;
  2. ar gadiem vīriešu spējas nepieaug, bet diemžēl samazinās un tās jau sāk mainīties pēc 25 gadu vecuma, šajā aspektā ārsts seksologs var Jums ieteikt konkrētas darbības un rīcības plānu, kā uzturēt un uzlabot savas seksuālās spējas;
  3. daudzos gadījumos neveiksmes seksā rada tieši neziņa, masu medijos radīti nepareizi priekšstati un stereotipi gan par seksuālās dzīves uzvedību, gan tās modeļiem;
  4. vēloties uzlabot erekcijas kvalitāti, nevajadzētu iegādāties dažādus uztura bagātinātājus internetā vai aptiekā, tikai tāpēc, ka tiem mārketinga nolūkos izveidota apbrīnojama reklāma, bet sākotnēji konsultējieties ar ārstu seksologu!